Green Key

Geachte gast,

Sinds oktober 2015 mogen wij het Green Key Keurmerk “goud” dragen. Dit is hét keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en is in toenemende mate een symbool waaraan kwaliteitsbedrijven te herkennen zijn. In een restaurant met een Green Key wordt bewust omgegaan met het milieu. Het keurmerk garandeert gasten een comfortabel verblijf met zorg voor de omgeving. Hiermee laten wij graag zien dat we bewust bezig zijn om afval, water en energieverbruik te verminderen om hiermee het milieu minder te belasten.

Als Green Key accommodatie zijn wij herkenbaar aan het Green Key schild bij de hoofdingang van onze accommodatie. Op het schild ziet u het Green Key logo met daaronder het jaartal en het niveau “goud” waaraan onze accommodatie voldoet.

Wereldwijd zijn er ruim 1600 bedrijven in 18 landen aangesloten bij het internationale keurmerk Green Key. Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten er veel maatregelen met betrekking tot milieuzorg en MVO genomen worden. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau's: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.

Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. Green Key is een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. 

Hier leest u onze .