Musea & Parken

Dagje wat minder weer, maar toch zin om er lekker op uit te trekken? Bezoek een van de vele musea of parken in Friesland! Leer over van alles; van geschiedenis tot aan astronomie, in Friesland is het te vinden. Vanuit het hotel kun je op verkenning gaan en de rijke cultuur van Friesland proeven. Je ontdekt de verborgen schatten van deze provincie met elk zijn eigen verhaal. 

Het Fries museum is een noordelijk culturele hotspot voor de héle familie dat compleet in teken staat van de Friezen en Friesland! 

Het Skûtsje Museum is gevestigd in Earnewâld en brengt je terug naar de eerste generatie kapiteins die zeilden op de zogenaamde skûtsjes.

Scherjon’s Klompenmuseum is gevestigd in Noardburgum, waar je de geschiedenis van Nederlands oudste schoeisel ontdekt.

Duik de planetarium kamer in en ontdek de huidige stand, of bekijk de collectie historische en hedendaagse astronomische instrumenten.

Ontmoet de bevers, tapirs en zeehonden die een duik nemen in de beekjes en vijvers rondom het park en kom oog in oog te staan met pinguïns, flamingo’s en nog veeeeel meer dieren!

In dit museum leer je over de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, de ijssporten en de historie van de stad Sneek.

Het Wouda gemaal is gevestigd in Lemmer, wat bekent staat als de poort van Fryslân. Het Wouda gemaal is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld.

Fierljeppen, de leukste sport van Friesland! Kom alles te weten over de achtergronden en de ontstaansgeschiedenis van het Fierljeppen in het Fierljeppemuseum.

In het museum zijn verschillende collecties te zien die te maken hebben met thema’s als wetenschap, kunst en historie.

Pieterburen is het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa. In het zeehondencentrum ontdek je alles over de zeehond en zijn leefgebied.

Een prachtig park gelegen in het hart van Friesland. Voor jong en oud telt het hier voor uren speelplezier!