Rondvaart Lauwersmeer

Het Lauwersmeer gebied is een parel die ligt in het nationale park en ook bestaat uit een deel vaarwater. Laat je inspireren door de mooiste verhalen die de kapitein zal vertellen over de rijke historie van het natuurgebied en hoe de flora en fauna hier is ontstaan.

Rondvaarderij Princenhof

Beleef een mooie rondvaart met Rondvaardij Princenhof en ontdek het prachtige natuurgebied De Alde Feanen. Bewonder de Friese wateren, geniet van het weidse Friese landschap en laat je verbazen door de rust en ruimte die Friesland te bieden heeft.

Praamvaren Leeuwarden

Ontdek de historie van Leeuwarden met praamvaren. Pramen werden vroeger de pakezels van het water genoemd, waarmee alles wat je maar kan bedenken vervoerd kon worden. Vaar door de prachtige grachten van Leeuwarden. De gids vertelt je onderweg over de geschiedenis en de bijzonderheden van Leeuwarden. Er zijn verschillende routes, met als klassieker de Prinsentuin. Je vaart langs gezellige terrassen aan het water en langs de lommerrijke Prinsentuin, ooit de finishplaats van de Elfstedentocht, nu door de ANWB uitgeroepen als mooiste natuurlijke passantenhaven van Nederland.