Harlingen

Harlingen is één van oudste zeehavensteden van Nederland en staat bekend om zijn nautisch verleden en cultureel erfgoed. 

 Diverse schepen van de bruine zeilvaart liggen in de winter verlicht in de haven van Harlingen, een prachtig gezicht! Harlingen is zeker het bezoeken waard! Het is een gezellig havenstadje en behoort tot één van de Friese elf steden. Wist je dat Harlingen de belangrijkste havenstad van Friesland is?

Er zijn vele bezienswaardigheden in de stad. Zoals bijvoorbeeld een van de 11Fountains, het Expeditieschip van Willem Barentz en de Harlinger Tegelfabriek. Wat ook leuk is om te bekijken zijn de vele pakhuizen. Tot slot kun je in de haven ook de Vuurtoren van Harlingen bewonderen.

 Ook bied Harlingen vele mogelijkheden op het gebied van water aan. Je kunt zeehonden spotten, tochten over de Waddenzee maken, een prachtige wandeling over de zeedijk en door de havens of zeevissen!

Dokkum

Dokkum is een gezellig vestingstand in het noorden van Friesland en behoort tot één van de elf steden. De stad heeft internationale bekendheid doordat de heilige Bonifatius in de omgeving van Dokkum is overleden. In het museum van Dokkum is een tentoonstelling te bewonderen van Bonifatius.

Doordat Dokkum een oude vestingstad is, is er nog veel cultureel erfgoed te bewonderen. Door de diverse grachtjes, trapgevels en bolwerken ademt Dokkum nog altijd de historische sfeer uit. Ook zorgt voor een gezellige indruk in de stad. Verder zitten er rondom de stad vestingwallen.

 Er zijn vele bezienswaardigheden in de stad. Zoals bijvoorbeeld het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht, een van de 11Fountains, Sint-Bonifatius kerk, Museum Dokkum en Museum het Admiraliteitshuis. Natuurlijk heeft Dokkum ook veel gezellige cafés, restaurants en winkels in oude panden, omringd door de schitterende natuur. Ook is Dokkum de perfecte stad voor een middagje shoppen!