Harlingen

Harlingen is een charmante stad gelegen aan de Friese kustlijn en bekend om zijn rijke maritieme geschiedenis en mooie grachten.

De historische binnenstad biedt een schat aan bezienswaardigen. Wandel door de straten en bewonder de goedbewaarde 17-eeuwse gevels. Verken de lokale marktjes en boutiekjes, waar ambachtslieden hun vakmanschap tonen.

Voor de liefhebbers van geschiedenis is een bezoek aan de haven een zekere aanrader. Maak een rondvaart langs de kust of neem deel aan een excursie naar de Waddeneilanden. Verder kun je er ook kajakken, windsurfen, wandelen en fietsen langs de prachtige landschappen.

Onze top 3:

 1. Expeditieschip van Willem Barentz
 2. Harlinger tegelfabriek
 3. Hannemahuis

Dokkum

Dokkum is een sfeervolle stad gelegen in het hart van Friesland. Omringd door weidse landschappen en historische waterwegen, biedt Dokkum een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuur.

Verken de rijke geschiedenis van Dokkum in de binnenstad , waar prachtige historische gebouwen en smalle straatjes je terugbrengen naar het verleden. Voor de natuurliefhebbers is Dokkum een oase van rust. Verken de mooie watertjes per boot of kajak en geniet van het uitzicht dat het omringende platteland te bieden heeft.

Dokkum biedt volop mogelijkheden voor actieve recreatie. Huur een fiets bij ons en verken de mooiste fietsroutes langs de dorpjes, molens en uitgestrekte weilanden.

Onze top 3:

 1. Bonifatiuskerk
 2. Binnenstad Dokkum
 3. Brouwerij Dockum

 

Sneek

Sneek is een charmante stad in het hart van de Friese meren. Bekend om zijn rijke maritieme geschiedenis en bruisende watersportcultuur, biedt Sneek veel aan activiteiten en bezienswaardigheden.

Verken de historische binnenstad van Sneek, waar prachtige grachten, oude pakhuizen en sfeervolle pleintjes je terugbrengen naar het verleden. Maak een wandeling langs de Waterpoort, een iconisch symbool van de stad en bewonder de historische gebouwen.

Ontdek watersport in Sneek, waar je eindeloze mogelijkheden hebt om te zeilen, kanoën, roeien en windsurfen op nabijgelegen meren en kanaaltjes. Verken de omliggende waterwegen per boot of huur een fiets en ontdek de dorpjes en weidse landschappen langs de waterkant.

Sneek biedt ook wat voor de cultuurliefhebber. Bezoek het Fries Scheepvaart Museum of geniet van een voorstelling in  een van de vele theaters die de stad rijk is.

Onze top 3:

 1. Musea als Nationaal Modelspoor Museum en Fries Scheepvaartmuseum.
 2. Huur een boot en verken Sneek vanaf het water.
 3. Kunstroute door de binnenstad van Sneek.

Franeker

 Franeker is een stad rondom het prachtige Friese platteland. Verken het historische stadscentrum van Franeker, waar je langs de prachtige grachten en oude herenhuizen kunt wandelen en kunt genieten van de rustige sfeer van het platteland.

Bezoek het beroemde Royal Eise Eisinga Planetarium, het oudste werkende planetarium ter wereld! Of wat dacht je van het Martene Museum, waar je oog in oog komt te staan ​​met de geschiedenis van de stad.

Franeker biedt talloze mogelijkheden voor fietsen, wandelen en watersporten. Ontdek de prachtige fietsroutes of maak een ontspannende boottocht over het water.

Onze top 3:

 1. Eise Eisinga Planetarium
 2. Museum Martena
 3. Theater de Koornbeurs

Bolsward

 Bolsward staat bekend om zijn rijke historie en prachtige grachten. Verken de stad en dwaal langs de kronkelende straatjes en indrukwekkende monumenten. Bewonder de imposante St. Franciscuskerk, een meesterwerk van gotische architectuur.

Cultuurliefhebbers kunnen terecht bij museum It Tsiispakhus, waar je alles te weten komt over de zuivelgeschiedenis van Fryslân. Ook vanuit Bolsward zijn er volop mooie fietsroutes om van de omliggende natuur te genieten.

Onze top 3:

 1. Historisch Centrum Bolsward
 2. Broerekerk
 3. Bolwerk