Skutsje Museum Earnewâld

Het Skûtsje Museum is gevestigd in Earnewâld en brengt je terug naar de eerste generatie kapiteins die zeilden op de zogenaamde skûtsjes. Ook het skûtsje van nu krijgt veel aandacht in het museum. Daarnaast zijn er de kampioenscompetities van SKS en IFKS die in het museum aan bod komen.

In speciaal ingerichte werkplaatsen worden oude scheepsbouwkundige beroepen als smeden en botenbouw onderwezen. Honderden stukjes skûtsjes en het gereedschap waarmee ze gemaakt zijn, worden tentoongesteld in een fascinerende omgeving. 

Er is een speciaal ingerichte bibliotheek waar je in de boeken en documenten kan duiken om meer kennis op te doen over de geschiedenis van het skûtsje, maar ook over huidige kampioenschappen als SKS en IFKS. Naast de bibliotheek zijn er ook scheepsmodellen, uitgebreide fotocollectie ’s en een filmzaal om je helemaal te verdiepen in het onderwerp.

Uit ge-museumd? Je kunt mooie wandelroutes maken door het natuurgebied De Alde Feanen, of ga fietsen, varen en plezier maken in het dorp Earnewâld!

Openingstijden:
27 april - 6 oktober: Elke zaterdag & zondag van 13:00 - 17:00.
Juli & augustus: Dinsdag t/m zondag van 13:00 - 17:00. 


Locatie:
De Stripe 12
9264 TW Earnewâld