Watersport

Fryslân is een waterrijke provincie waardoor het een unieke plek is voor watersport en -recreatie.

Op het water geniet je tijdens alle seizoenen van een ultiem gevoel van vrijheid, de zon op je gezicht en de wind door je haren. Jaarlijks wordt er in Friesland door vele mensen in en op het water gerecreëerd. Het gaat om allerlei vormen van watersport.

Heel Zuidwest Friesland is verbonden door water. Van de Friese meren tot aan het IJsselmeer en van kleine kanalen tot sloten.

Kom de Friese meren ontdekken met je eigen boot of huur een boot bij de vele bootverhuurders. Vaar een van de prachtige vaarroutes die Friesland te bieden heeft. Of kom een dagje zeilen of sloepvaren met vrienden of familie. Ook kun je ervoor kiezen om een rondvaart te gaan doen. Of ga voor een actieve bezigheid zoals kitesurfen, windsurfen, suppen of vissen. Kortom er is van alles te doen op de Friese wateren!

Je kunt natuurlijk ook de Elfstedentocht gaan varen! De Elfstedentocht schaatsen is voor velen een droom. Elke winter wacht Friesland en heel Nederland in spanning af of er een Elfstedentocht gaat komen. Helaas laat de winter het steeds weer afweten. Er is daarom een andere leuke manier om de Elfstedentocht te beleven, namelijk per boot!

 Vaar langs de prachtige historische Friese steden, geniet van het weidse Friese landschap en laat je verbazen door de rust en ruimte die Friesland te bieden heeft. In elk seizoen kun je besluiten om de Elfstedentocht te varen. Jouw Elfstedentocht met de boot gaat sowieso door! It giet oan!