Bezoek Leeuwarden!

Leeuwarden is de culturele hoofdstad van de provincie Friesland en gelegen op zeer nabije afstand van Van der Valk hotel Hardegarijp. Jong of oud, Leeuwarden heeft voor iedereen iets te bieden. Houdt u van musea? In het Fries Museum wordt de ene na de andere expositie tentoongesteld. Ook in het Princessehof, één van de twee paleizen die Leeuwarden rijk is en welke ook wel het Rijksmuseum van het Noorden wordt genoemd, worden diverse exposities tentoongesteld. Maar niet alleen binnen in de musea, ook daarbuiten kunt u van kunst genieten. Leeuwarden biedt namelijk een leuke “Miniature People Route”. In het centrum van de stad kunt u op 42 locaties kleine poppetjes, miniature people, bewonderen. Wandel door de straten en steegjes van het stadscentrum op zoek naar deze kleine “Liwadders”. Zo komt u pas écht op onbekende plekjes. Een plattegrond voor deze route kunt u bij de receptie verkrijgen.

Leeuwarden kent een historisch rijke binnenstad. De Oldehove, het icoon van de stad Leeuwarden, mag niet aan het lijstje met historische hoogtepunten ontbreken. De eeuwenoude toren is nog schever dan de Toren van Pisa! U kunt de toren zowel van binnen als buiten bewonderen. Klim via de oude wenteltrap naar het dak van de toren en geniet van een prachtig uitzicht over de stad! Aan de andere kant van het stadcentrum vindt u de “Blokhuispoort”. Dit is een voormalige gevangenis uit de 16e eeuw en dit ziet u terug in alles! Waar vroeger de zware jongens zaten, vindt u tegenwoordig diverse shops, restaurants, en creatieve ondernemers.

In Leeuwarden kunt u ook volop genieten op en aan het water. De stadsgracht loopt door het hele centrum! Huurt u zelf een bootje of laat u rondvaren op een originele Friese praam. De schipper zal u alles vertellen over de rijke geschiedenis van de stad!

Zoekt u liever de rust op? Wandelt u dan eens naar de verborgen hofjes en gasthuizen Luilekkerland, Boshuisengasthuis en het Sint Anthony Gasthuis. Hier vindt u een oase van rust en is het net alsof de tijd heeft stilgestaan!

Naast cultuur en historie biedt het centrum van Leeuwarden ook genoeg mogelijkheden om te shoppen, een terrasje te pakken of om een hapje of drankje te doen in één van de vele gezellige restaurants en bars.

Jaarlijks worden er meerdere festivals georganiseerd in zowel de binnenstad als in het buitengebied van Leeuwarden, de Groene Ster. In het recreatiegebied de Groene Ster vindt u ook Aqua Zoo. Een dierentuin waar u de meest bijzondere dieren kunt bewonderen. Tickets voor Aqua Zoo kunt u aan onze balie verkrijgen.

Leeuwarden is zowel met de auto, motor, fiets als het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Onze medewerkers overhandigen u graag de meest actuele tijden voor het openbaar vervoer en vertellen u graag over de beste parkeergelegenheden.