Natuur en omgeving

Friesland staat bekend om haar rust, ruimte en mooie natuur. Wist je dat daardoor volgens het CBS de Friezen de gelukkigste mensen van Nederland zijn? In Hardegarijp ben je dus aan het juiste adres om helemaal tot rust te komen en te genieten van al het moois wat Friesland te bieden heeft.

Nationaal park de Alde Feanen

Dit bijzondere laagveen gebied is thuis van heel veel vogels en beestjes. Wist je dat er zelfs zeearenden broeden in De Alde Feanen? Het hele jaar door kan je prachtig wandelen, fietsen en varen door dit unieke gebied.

De Wadden

Het Waddengebied is het grootste getijdengebied ter wereld en een echt uniek natuurgebied. Zelfs zo uniek dat het UNESCO Werelderfgoed is. Zowel de Waddenkust als de eilanden zijn van ons hotel gemakkelijk te bereiken. Kom lekker uitwaaien, zeehondjes kijken of wadlopen!

Vogels kijken

Wist je dat je in Twijzelermieden maar liefst 240 vogelsoorten kunt zien? En dat je vanuit Hardegarijp zo in Lauwersoog bent, waar je de zeearend kunt spotten?

Hotel Hardegarijp biedt een perfect uitvalsbasis dus voor vogelaars en natuurliefhebbers om te genieten van de prachtige Friese natuur en verschillende vogelkijkhutten te bezoeken.