Populaire Fietsroutes

Deze routes voeren je langs de mooiste plekjes van Fryslân en zijn favoriet onder onze gasten. Naast deze routes stel je eenvoudig je eigen route samen met ruim 1.000 fietsknooppunten en 3.100 kilometer fietsnetwerk.

 

Waddentocht (60 KM)
Dit gebied is vanuit cultuurhistorisch perspectief één van de meest authentieke plekken van Nederland. Ontdek per fiets het prachtige landschap versierd met leuke dorpjes.

Kastelenroute (70 KM)
Verwacht geen kasteelachtige eenheden, maar prachtige historische huizen en landgoederen met fraai aangelegde tuinen uit de middeleeuwen.

Ronde van Lauwersmeer (43 KM)
Deze route voert je door het nieuwe natuurgebied van Nationaal Park Lauwersmeer, waar je je ogen open moet houden voor de mooiste vogelsoorten.

Bildtstars en Eigenheimers (55 KM)
Een prachtige foto- en verhalenroute over de aardappelboeren van Fryslân. Kruip in de huid van deze families via portretten en audiofragmenten.

Verhalenexpeditie Fryslân (35 KM)
Ontdek de mooiste verhalen over de Waddenzee en haar dynamiek. Onderweg kom je langs prachtige kunstwerken en projecten die op culturele wijze het verhaal vertellen.

Het verdwenen klooster (39 KM)
Fiets langs kerken en kloosters en verdiep je in de eeuwenoude cultuurgeschiedenis van de noordelijkste provincie van Nederland.