Omgeving - Een weekendje weg naar Hardegarijp

Hardegarijp is een klein dorp gelegen in een prachtig groenrijke omgeving tussen grote Elfsteden als Dokkum en Leeuwarden, welke zowel per auto, fiets, motor, trein en bus uitstekend bereikbaar zijn. Ook de andere bekende Elfsteden zijn vanuit ons hotel gemakkelijk aan te doen. Wat dacht u van de Elfstedenroute? In ons hotel bieden wij u routekaarten aan om deze route zowel per fiets, motor of auto af te leggen.

Niet alleen de grote steden, ook de kleinere omliggende plaatsen hebben voor een ieder wat te bieden. Zo kunt u heerlijk genieten van een rondvaart in het Nationaal Park de Alde Feanen te Eernewoude, een prachtige wandeling maken door het Nationaal natuurpark, suppen op het water of traditioneel Fries gaan Skûtsjesilen! Neemt u een handje vol kleingeld mee? Dan kunt u de “Pontjesroute” fietsen. Tijdens deze route wordt u met diverse veerpontjes het water overgebracht.

Niet alleen Eernewoude staat bekend als watersportgebied, ook Leeuwarden staat bekend om haar vele grachten waar u bijvoorbeeld kunt praamvaren. Of huur een sloep en maak een mooie vaartocht over de Bonkevaart. Ook traditioneel Fierljeppen in de nabije omgeving van ons hotel behoort tot de vele mogelijkheden!

Heeft u altijd al eens één van de Waddeneilanden willen bezoeken? Stap vanuit ons hotel op de veerboot in Holwerd of Lauwersoog, om op uw gemak de eilanden Ameland of Schiermonnikoog aan te doen. Wij helpen u graag om uw boottickets te verzorgen. Onder andere Lauwersoog biedt ook diverse mogelijkheden om te wadlopen over de Waddenzee of zeehonden te spotten.

Ook havenstad Harlingen biedt vele mogelijkheden op het gebied van water. Ook daar kunt u zeehonden spotten, tochten over de Waddenzee maken, een prachtige wandeling over de zeedijk of door de havens maken of zelfs zeevissen!

Mocht u meer informatie willen over de vele mogelijkheden welke de prachtige omgeving rondom ons hotel u biedt, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!